Nieuws

Veel nieuwe woningen gebouwd in Ede

Het is overal in Ede te zien dat er flink wordt gebouwd. In Kernhem, op de Enka, de kazerneterreinen, Park Reehorst: overal komen woningen bij. Dat is nodig, want Ede blijft groeien. © gemeente Ede
EDE - Het is overal in Ede te zien dat er flink wordt gebouwd. In Kernhem, op de Enka, de kazerneterreinen, Park Reehorst: overal komen woningen bij. Dat is nodig, want Ede blijft groeien.
In 2017 werden al stappen gezet om die groei aan te kunnen, met de bouw van ruim 1.400 woningen. Deze woningen zijn in de loop van dit jaar klaar. Er zijn in 2017 542 woningen daadwerkelijk opgeleverd.
De nieuwe woningen komen zowel in Ede-stad als in de dorpen. De aantallen zijn nodig om iedereen die in Ede wil wonen een huis te kunnen bieden.
Wethouder Harry van Huijstee: 'Op veel plekken zijn nieuwe woningen in aanbouw of zijn ze net klaar voor mensen om er in te trekken. Daar ben ik blij mee want de vraag naar woningen is groot. Door in verschillende categorieën bij te bouwen werken we aan een woning in Ede voor iedereen.'
Met een nieuw station in de planning, de komst van het World Food Center en de regio FoodValley is Ede een aantrekkelijke gemeente om te wonen, denkt de gemeente.