Nieuws

Larven van Aziatische tijgermug gevonden in Aalten

Inspecteurs van de NVWA hebben in een regenton in Aalten twaalf larven van de Aziatische tijgermug gevonden. De larven zijn gedood. © Pixabay
AALTEN - Inspecteurs van de NVWA hebben in een regenton in Aalten twaalf larven van de Aziatische tijgermug gevonden. De larven zijn gedood.
De NVWA vond de larven tijdens een controle in het gebied waar vorig jaar ruim 100 tijgermuggen en larven zijn aangetroffen. Inspecteurs gaan door met de controle in Aalten.
Ze controleren onder meer tuinen op mogelijke broedplaatsen en verwijderen deze. Als dit niet mogelijk is, wordt de broedplaats bestreden met een middel dat alleen muggenlarven doodt.

Ze komen met tweedehands banden mee

De tijgermug komt oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië. Muggen, eieren of larven komen soms mee bij de import van lucky bamboo (een oosterse kamerplant) of tweedehands banden.
De NVWA bestrijdt de tijgermug om te voorkomen dat deze zich in Nederland gaat vestigen. De mug kan gevaarlijke ziekten zoals dengue (knokkelkoorts) overbrengen. De kans hierop in Nederland is volgens de NVWA te verwaarlozen.
Zie ook: 
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl