Nieuws

Drankrijder veroordeeld voor veroorzaken zwaar ongeval

Een 29-jarige man uit Nijmegen is veroordeeld tot twee jaar cel voor roekeloos rijden en het veroorzaken van een ongeval in zijn woonplaats. Bij dat ongeval liepen op 3 september 2016 drie mensen ernstig letsel op. De man mag van de rechter vijf jaar geen motorvoertuigen besturen. Ook moet hij een van de slachtoffers 3500 euro betalen.
NIJMEGEN - Een 29-jarige man uit Nijmegen is veroordeeld tot twee jaar cel voor roekeloos rijden en het veroorzaken van een ongeval in zijn woonplaats. Bij dat ongeval liepen op 3 september 2016 drie mensen ernstig letsel op. De man mag van de rechter vijf jaar geen motorvoertuigen besturen. Ook moet hij een van de slachtoffers 3500 euro betalen.
De man reed destijds, in de nacht, met hoge snelheid en met teveel alcohol op binnen de bebouwde kom. Op enig moment kreeg hij een stopteken van de politie. Hij negeerde dat en ging juist harder rijden. Op een gegeven moment zelfs 110 kilometer per uur. 
De man reed door rood licht - dat hij al ruime tijd had kunnen en moeten zien - zonder ook maar enig moment af te remmen. Hij kwam daarbij in aanrijding met een andere auto met twee inzittenden. Ze liepen beiden zwaar lichamelijk letsel op. Ook een passagier van de Nijmegenaar raakte gewond.

Geen verantwoordelijkheid

De rechtbank heeft bij de straf meegenomen dat de man geen verantwoordelijkheid lijkt te nemen voor zijn daden. Zo zet hij zijn vraagtekens bij de geconstateerde snelheid en het feit dat het stoplicht op rood stond.
Ook heeft hij twijfels over het geconstateerde alcoholgehalte in zijn bloed. Verder nam hij - met uitzondering van een toevallige ontmoeting - geen enkele moeite om in contact te komen met de slachtoffers. Tijdens de zitting kwam geen woord van berouw of medeleven over zijn lippen.

Eerdere veroordeling

Daarnaast houdt de rechtbank rekening met het strafblad van de man, waaruit blijkt dat hij in 2013 al eens (onherroepelijk) is veroordeeld voor rijden onder invloed.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl