Nieuws

De uittips van Esther: foodtruckfestival, muziek in het openluchttheater en bootjes kijken

Het wordt een prachtig weekend. Heb je nog geen idee wat er allemaal te doen is dit weekend? Dan heb je geluk, want ik heb de leukste tips voor je op een rijtje gezet.

Openluchtrestaurant met foodtrucks in Ede

Zo kun je in Ede genieten van Eten op Rolletjes. Het Akoesticum terrein wordt omgetoverd tot een openluchtrestaurant met 30 foodtrucks. Ook is er het hele weekend live muziek en theater. Voor kinderen is er een poppentheater en schminkhoek. 

Popfestival in Gendringen

In Openluchttheater Engbergen kun je zaterdag naar het popfestival Amfipop. Zeven verschillende bands maken hun opwachting tijdens het festival. De toegang is gratis. 

Gelredag in het Flipje- en Streekmuseum

De Gelredag wordt deze zaterdag gehouden in het Flipje- en Streekmuseum in Tiel. Ontdek hoe de stad in de laatste oorlogswinter kapot geschoten is en vanaf 1945 weer is wederopgebouwd. Dwaal rond het museum en door een stad die maanden aan het front heeft gelegen. De Gelredag is te bezoeken tussen 10.00 en 12.00 uur. 

Pure Pinksterfair Vaassen

Tijdens de Pinksterdagen draait het in het park van Kasteel Cannenburch om buitenleven tijdens de Pure Pinksterfair. Dit jaar staat het stoere actieve leven buitenshuis centraal. Er zijn demonstraties, lezingen, workshops en verschillende standhouders. 

Broodshow in het Bakkerijmuseum

In het Bakkerijmuseum in Hattem wordt zaterdagmiddag een extra familievoorstelling gegeven. Bakker Fred geeft in zijn broodshow tips om thuis met deeg aan de slag te gaan. Verder kun je in het museum alles leren over het ambacht van de bakker. 

Bootjes kijken, kopen en varen in Tiel

Ben je gek op boten, dan kun je dit weekend het beste naar Tiel gaan. Tijdens Tiel Maritiem kun je namelijk langs de Waalkade en in de haven bootjes varen, bootjes kijken en bootjes kopen. Tiel Maritiem is zondag en maandag van 10.00 tot 17.00 uur te bezoeken. 

Terug naar de Middeleeuwen in Doetinchem

Bij kasteel de Kelder in Doetinchem herbeleef je deze pinksterdagen de Middeleeuwen. Zo wordt er tijdens het Middeleeuwsfestijn een middeleeuwse veldslag nagespeeld, zijn er roofvogeldemonstraties en is er veel muziek. Ook zijn er allemaal spulletjes te koop op de Middeleeuwse markt. 

Donnerwetter Day in Arnhem

Donnerwetter Day is een bizar Arnhems bacchanaal van bands, dj’s, eten, action painting, theater, spoken word, film en honderd andere wilde ideeën. Het jaarlijkse kunstfestival start deze derde editie op 19 mei 2018 extra vroeg met een groot gezamenlijk diner.