Het snelle wielrenreepje, zo maak je hem!

ARNHEM - Als je op de fiets zit moet je goed eten. Maar vaak heb je niet eens zoveel zin in veel eten. Dan kan dit snelle wielrenreepje zomaar eens een goede oplossing zijn. Het leukste is, je kan hem zelf ook nog maken!

Onze voedingsdeskundige Karin laat zien hoe je het reepje precies kan maken! 

Ingrediënten: 

  • Limoen
  • 20 ml water
  • 50 gram rietsuiker
  • 4 eetlepels aardbeienjam
  • 20 gram hazelnoten in brokjes
  • 1 banaan
  • 300 gram havermout
  • 1 eetlepel kaneel
  • mespunt mineraalzout (Lasalt)

Hoe te maken?

1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe het water, suiker en jam in een pan en verwarm op een klein pitje tot de suiker is opgelost. Laat het niet koken, anders gaat de vitamine C verloren.

2. Haal de pan van het vuur, voeg de banaan toe en pureer het mengsel met de staafmixer.

3. Doe de havermout, hazelnoten, zout, limoensap en kaneel bij het banaanmengsel in de pan en roer alles goed door elkaar. 

4. Leg een vel bakpapier in een vierkante ovenschaal, verdeel het mengsel over de bodem en druk het overla goed aan. Snijd het aangeduwde mengsel voorzichtig een stukje in met een scherp mes, zodat je al ongeveer 10 voorgesneden repen krijgt. Zo kun je de repen na het bakken beter snijden en uit de vorm krijgen.

5. Bak de repen in 10 minuten goudbruin.

6. Haal ze uit de oven en snijdt de haverrepen over de eerder gemaakte snijlijnen in stukken. Leg de repen op een nieuw bakpapier-vel terug in de oven en bak ze nog vijf minuten verder af. Laat daarna de repen afkoelen.

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gelderland Sport Gelderland Sport - Voeding
Deel dit artikel: