Uitstel van betaling voor Apeldoorns thuiszorgbedrijf Vérian

APELDOORN - Thuiszorgorganisatie Vérian Care & Clean in Apeldoorn, met 1100 medewerkers in dienst, heeft uitstel van betaling aangevraagd en gekregen.

Dat maakte Vérian maandag bekend. Er is door de rechtbank al een bewindvoerder benoemd, die samen met de directie de leiding heeft gekregen over de organisatie.

'De bewindvoerder zal samen met hen de komende periode gebruiken om alle mogelijkheden te bekijken om continuïteit van werk in dezelfde omgeving zoveel mogelijk te behouden', meldt Vérian. De medewerkers blijven tot die tijd in dienst van het bedrijf en ook de zorgverlening aan cliënten gaat door.

Een woordvoerster durft niet te zeggen wanneer er duidelijkheid komt. 'Het moet goed en zorgvuldig gebeuren.'

Financier voor stichting en zorgcentrale

Vérian Care & Clean BV draagt ongeveer een kwart bij aan de totale omzet van Stichting Vérian als concern. Het bedrijf zegt dat het een financier heeft gevonden voor Stichting Vérian en de Vérian Zorgcentrale, die zo verder kunnen.

'Vérian continueert hiermee de zorgverlening op het gebied van verpleging & verzorging, maatschappelijk werk, thuisbegeleiding, jeugdgezondheidszorg, diëtetiek, personenalarmering en bereikbaarheidsdiensten. We kunnen verder bouwen aan de kwalitatief goede organisatie die we nu al zijn.'

Zie ook:

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl

Deel dit artikel: