Achilles-meisjes verrast door selectie Jong Oranje

GROESBEEK - Vier talenten van het vrouwenteam van Achilles'29 zitten in de voorselectie van Jong Oranje.

Beau Rijks (17), Joy Kersten (17), Nena Hopmans (18) en Sophie Cobussen (19) mogen wellicht binnenkort in plaats van het Groesbeekse zwart-wit ook het oranje shirt aantrekken. "Geweldig nieuws, daar werk je hard voor. We waren door het dolle heen samen", zegt Joy Kersten (foto hieronder).

"Nee, ik droom nog niet van het echte Oranje", aldus Nena Hopmans. "Het is voor ons onduidelijk hoe het verder gaat bij Achilles. Maar hoe dat eruit gaat zien, is nog onduidelijk."Nena Hopmans (links) en Sophie Cobussen (met bal in hand)

Sophie Cobussen noemt de selectie voor Jong Oranje een beloning. "Ik had het niet verwacht. Het was een heel bewogen seizoen, zeker met de situatie bij Achilles. We zijn daar als team heel goed mee omgegaan en hebben een goede reeks neergezet. En dat resulteert misschien in dit soort dingen."Beau Rijks (midden)

"Oranje is wel een einddoel ooit een keer", erkent Beau Rijks. "In grote stadions spelen voor zoveel publiek. We hebben nog genoeg te ontwikkelen, dus het is goed als we bij elkaar zouden blijven."

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl

Meer over dit onderwerp:
Groesbeek Achilles Sport
Deel dit artikel: