Nieuws

VVD in Ermelo: onrust over asbest op speelterrein

ERMELO - In Ermelo is volgens de plaatselijke VVD-fractie onrust ontstaan nu blijkt dat er asbest is gevonden op de voormalige vuilstortplaats De Zanderij in Ermelo. 'Veel buurtbewoners maken zich zorgen, omdat het terrein vele jaren is gebruikt als speelterrein voor kinderen', zo schrijft de VVD Ermelo op de website.
Tussen 1940 en 1970 was hier een vuilstortplaats waar gewoon asbest gestort mocht worden.

Verontreinigde stoffen gevonden

Omdat de gemeente op deze plek een zwembad wil bouwen is bodemonderzoek gedaan. Behalve asbest zijn ook verschillende verontreinigende stoffen gevonden zoals zware metalen, PAK's, pcb en minerale olie.
De gemeente heeft het terrein onmiddellijk afgezet en de buurt en de gemeenteraad geïnformeerd.

Fractie is verbijsterd

De VVD-fractie is verbijsterd over de berichtgeving. 'Het asbestverhaal op de plek van het te bouwen zwembad zit mij heel hoog. Hoe kan het dat de gemeente dit nu pas weet?', vraagt fractievoorzitter Herma van der Weide zich af.
Volgens de VVD is een aantal jaar geleden ook al milieuonderzoek gedaan. Het lijkt de fractie nauwelijks denkbaar dat daar toen niets gevonden is. Ze heeft de oude onderzoeksresultaten inmiddels opgevraagd bij de gemeente.
De VVD eist dat het college van burgemeester en wethouders snel met een reactie komt, zo laat de partij op de website weten.