Nieuws

Toch verplichte buscombi De Graafschap - Telstar na steekincindent

Na de steekpartij rondom de voetbalwedstrijd Telstar - De Graafschap van donderdag zijn er veiligheidsmaatregelen genomen voor de returnwedstrijd van zondag in Doetinchem. Fans van Telstar moeten nu gebruik maken de zogeheten buscombi, zo heeft Telstar besloten. © Lorenzo Derksen
DOETINCHEM - Na de steekpartij rondom de voetbalwedstrijd Telstar - De Graafschap van donderdag zijn er veiligheidsmaatregelen genomen voor de returnwedstrijd van zondag in Doetinchem. Fans van Telstar moeten nu gebruik maken de zogeheten buscombi, zo heeft Telstar besloten.
Het is dus niet meer mogelijk voor Telstarfans om op eigen gelegenheid naar Doetinchem te reizen. De fans van De Graafschap en Telstar hadden zich juist ingezet voor vrij vervoer omdat de supportersgroepen een warme band met elkaar hebben.

Een gewonde naar het ziekenhuis

Reden voor de maatregel is de vechtpartij en steekpartij bij een café na de wedstrijd van donderdag. Daarbij raakten twee fans van De Graafschap gewond. Een van hen moest naar het ziekenhuis. Een 32-jarige man uit IJmuiden is inmiddels als verdachte aangehouden.  
De Graafschap laat weten begrip te hebben voor het besluit van Telstar en zegt dat er vrijdag nog overleg is tussen de clubs en met de gemeente Doetinchem. 

Zie ook:

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl