Nieuws

Oorlogsveteraan Bill Cole (95) op de valreep ereburger van Doetinchem

Oorlogsveteraan en Doetinchemmer Bill Cole (95) heeft donderdagochtend de vergulde eremedaille van de stad ontvangen. Hij is daarmee officieel ereburger. © Gemeente Doetinchem
DOETINCHEM - Oorlogsveteraan en Doetinchemmer Bill Cole (95) heeft donderdagochtend de vergulde eremedaille van de stad ontvangen. Hij is daarmee officieel ereburger.
Het ereburgerschap komt maar net op tijd, want Cole verhuist vrijdag naar Zutphen
De veteraan meldde zich tijdens de Tweede Wereldoorlog vrijwillig bij het Britse leger. 'Hij nam deel aan de landing in Normandië en de bevrijding van Frankrijk, België en Nederland. Eind maart en begin april 1945 bevrijdde de 28e Infanterie Brigade, 59e Divisie (South Staffordshire) waar Cole deel van uitmaakte, de Achterhoek en ook Doetinchem', laat de gemeente weten.

Hoogste Franse onderscheiding

Cole is volgens de gemeente inmiddels uitgegroeid tot 'het levende symbool van de Bevrijding'. Burgemeester Mark Boumans beloonde dat vanochtend met de bijzondere onderscheiding.
Het is niet de eerste keer dat Cole geprezen wordt voor zijn goede werk tijdens de oorlog. In 2016 ontving de veteraan de hoogste Franse onderscheiding, de Légion d'Honneur. 
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl