Nieuws

Einde van een tijdperk: voor de laatste keer de Telefoongids op de mat

In de regio Nijmegen, Groesbeek en Wijchen wordt vandaag de allerlaatste Telefoongids en Gouden Gids bezorgd. Daarmee komt er na 140 jaar een einde aan het bekende dikke boek. © ANP
NIJMEGEN - In de regio Nijmegen, Groesbeek en Wijchen wordt vandaag de allerlaatste Telefoongids en Gouden Gids bezorgd. Daarmee komt er na 140 jaar een einde aan het bekende dikke boek.
Sinds 1996 zijn telefoongegevens ook al digitaal op te vragen. 'Het zal niemand verbazen dat inmiddels het overgrote deel van de gebruikers online telefoonnummers, adresgegevens en openingstijden van winkels opzoekt', meldt de Telefoongids. Het publiek voor een fysieke gids is volgens het bedrijf simpelweg te klein geworden. 

Uniek bewaarexemplaar

Voor ouderen die de gids nog wel gebruiken, worden speciale cursussen georganiseerd. SeniorWeb gaat mensen helpen de overstap naar online te maken. Voor de echte fans is er goed nieuws: 'De laatste Telefoongids en Gouden Gids wordt een uniek bewaarexemplaar en kan na verschijning nog een paar jaar gebruikt worden.'
Wie echt niet gebruik wil maken van de digitale mogelijkheden, kan voorlopig nog een telefoonnummer opvragen via 1819 (1 euro per minuut).
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl