Nieuws

Fanfare wekt campinggasten in Hall om 5.00 uur met muziek

Dauwtrappen! De traditie van Hemelvaartsdag. Gebeurt dat nog in Gelderland? Jazeker. In het dorp Hall blaast de plaatselijke fanfare op Hemelvaartsdag om 5.00 uur 's ochtends de campinggasten wakker. © archief Omroep Gelderland
HALL - Dauwtrappen! De traditie van Hemelvaartsdag. Gebeurt dat nog in Gelderland? Jazeker. In het dorp Hall blaast de plaatselijke fanfare op Hemelvaartsdag om 5.00 uur 's ochtends de campinggasten wakker.
Met 'gezellige marsen' schudt de fanfare DES in Hall de recreanten op camping Het Halse Hull en De Kikker wakker, zo schrijft de muziekvereniging bij het evenement op Facebook. In 2015 maakte Omroep Gelderland over het muzikale dauwtrappen onderstaande reportage.
De tekst gaat verder onder de video.

Dauwtrappen met fanfare in Gietelo

En ook het Fanfare Korps Voorst is van plan om traditiegetrouwe op Hemelvaartsdag om 6.00 uur al van zich te laten horen in Gietelo, zo wordt bekendgemaakt op Facebook

Dauwtrappen met een gids

Bij verdedigingswerk Werk aan het Spoel in Culemborg worden wandelaars vanaf 6.30 uur uitgenodigd om te dauwtrappen met een gids die vertelt over het fort en de omgeving. 
Om 6.00 uur start in Renkum een wandeling met een ervaren natuurgids door het Renkums Beekdal. Na afloop is er ontbijt.

Dauwtrappen met yoga

Dauwtrappen kan op de fiets of al wandelend. Yogatuin Rheden doet het met yoga in de buitenlucht, vanaf 9.00 uur.

Zie ook:

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl