Nieuws

Buren heeft een coalitieakkoord

Het coalitieakkoord van de gemeente Buren.
Gemeentebelangen Buren, VVD en PvdA hebben het coalitieakkoord voor de komende raadsperiode in de gemeente Buren rond. © gemeente Buren
BUREN - Gemeentebelangen Buren, VVD en PvdA hebben het coalitieakkoord voor de komende raadsperiode in de gemeente Buren rond.
De partijen hebben 14 van de 21 zetels in de gemeenteraad. In het akkoord zijn afspraken gemaakt op hoofdlijnen, waarbij ook ruimte is gelaten voor andere (oppositie)partijen en burgerinitiatieven. 
Gemeentebelangen is blij met de extra ruimte voor inwonersinitiatieven, onder andere met een leefbaarheidsbudget. De VVD benadrukt dat het akkoord een goed financieel beleid bevat zonder lastenverzwaring en dat wordt ingezet op het verminderen van regels. De PvdA is blij met de aandacht voor preventie en sociale samenhang.
Het akkoord wordt op 23 mei gepresenteerd in een extra raadsvergadering. Bij die vergadering worden ook de kandidaat-wethouders geïnstalleerd: Gerdjan Keller (Gemeentebelangen Buren), Sietske Klein-de Jong (VVD) en Daan Russchen (PvdA). Daarnaast worden drie raadsleden geïnstalleerd; Wander van Laar (Gemeentebelangen), Nanda van Doremalen (VVD) en Arthur Warmer (PvdA).
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl