De Graafschap gaat voor controle tegen Telstar maar speelt om de winst

DOETINCHEM - De Graafschap kiest voor een realistische speelwijze donderdag tegen Telstar in de play-offs. Om 12.30 uur is de aftrap van het eerste duel in Velsen-Zuid.

Trainer Henk de Jong kan beschikken over een fitte selectie. 'We hebben alles compleet. Iedereen is fit en beschikbaar.' De Graafschap kiest aan de Noord-Hollandse kust voor een behoudender concept tegen de ploeg van trainer Mike Snoei.

Olijve in elftal

Frank Olijve, een verdedigend ingestelde middenvelder, krijgt vrijwel zeker een basisplaats op het middenveld. Dat gaat waarschijnlijk ten koste van Youssef El Jebli, maar De Jong zou ook linksbuiten Tarek Tissoudali uit het elftal kunnen halen. 'We gaan dat nog even bekijken, maar het is wel de bedoeling dat we wat zekerheidjes inbouwen.'

Volgens De Jong was het de afgelopen weken wel heel aanvallend bij De Graafschap. 'Het leek soms wel Russisch roulette. Het wordt tegen Telstar een mix van beide. We willen wel de beste dingen doen voor de club. We hopen op een vol huis zondag als we thuis spelen. Maar ook daar spelen we zoals altijd om te winnen. Dat is duidelijk.'

8.000 kaarten

Telstar begint op Hemelvaartsdag dus thuis, de return is op zondagmiddag in Doetinchem. De club verkocht al een slordige 8.000 kaarten. De Graafschap verloor dit seizoen in Velsen en won thuis toen er geen belangen meer op het spel stonden.

'Het zit dicht bij elkaar. We hebben een goed gevoel over de manier waarop we bezig zijn', aldus De Jong. 'Dat geeft ons houvast. We zijn mooi rustig.' De Graafschap is woensdagmiddag al afgereisd richting de Randstad en verblijft daar in een hotel.

Telstar - De Graafschap is donderdagmiddag vanaf 12.00 uur met flitsen te beluisteren bij Radio Gelderland. De wedstrijd begint om 12.30 uur.

Vermoedelijke opstelling: Bednarek, Abena, S.Nieuwpoort, Straalman, Tutuarima; Diemers, Olijve, Klaasen; Van Mieghem, Serrarens, Tissoudali

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: