Coalitie Apeldoorn presenteert akkoord: Op weg naar 2030

APELDOORN - Apeldoorn heeft woensdagmiddag het coalitie-akkoord gepresenteerd. D66, CDA en GroenLinks leveren weer een wethouder, net als in de vorige periode. VVD en Lokaal Apeldoorn zijn nieuw. Zij vervangen ChristenUnie en PvdA in het college.

De coalitiepartijen hebben 23 van de 39 zetels in de gemeenteraad. Jeroen Joon (VVD), Wim Willems (Lokaal Apeldoorn), Nathan Stukker (CDA), Mark Sandmann (D66) en Detlev Cziesso (GroenLinks) worden de wethouders. De laatste drie waren de afgelopen jaren ook al wethouder.

'Stevige keuzes'

Het coalitie-akkoord richt zich op 2030, een nabije toekomst aldus de coalitie-partijen. Daarbij wordt in de periode 2018-2022 'stevige keuzes' gemaakt. Bijvoorbeeld over de toekomst van een sterk economisch profiel van Apeldoorn, maar ook over de toekomst van het agrarisch buitengebied. 

Inwoners kunnen meedoen

Inwoners, ondernemers en organisaties kunnen op www.apeldoorn2030.nl meedoen met het maken van een Omgevingsvisie. Dat gaat niet alleen over lokale ruimtelijke ordening, maar ook over hoe inwoners in 2030 samen willen leven, over regels en vrijheid, inbreng vanuit de stad en de dorpen.

De coalitiepartijen benadrukken dat het een akkoord op hoofdlijnen is en dat het er voor de gemeenteraad en de samenleving veel ruimte is om mee te denken, mee te praten en mee te doen.

Zie ook:

 

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl