Nieuws

Vitesse bijna zeker in finale play-offs door de grote Mason Mount-show

DEN HAAG - Vitesse heeft woensdagavond een grote stap gezet richting de finale van de play-offs om Europees voetbal. De Engelsman Mason Mount was de grote uitblinker aan Arnhemse zijde en zorgde er bijna eigenhandig voor dat Vitesse met ruime cijfers won: 2-5. Zaterdag is de return in GelreDome en dan moet ADO met zeker vier doelpunten verschil winnen om Vitesse nog uit die finale te houden.

EINDSTAND ADO DEN HAAG - VITESSE: 2-5

90': Afgelopen!

90': 4 minuten extra tijd.

86': Bruns komt in het elftal bij Vitesse. Mason Mount krijgt zijn publiekswissel.

82': GOAL! ADO Den Haag komt terug tot 2-5, het is niet de avond van Miazga, want ook bij deze goal is hij betrokken. De Amerikaan krijgt een bal niet goed weg en El Kayati kan de 2-5 maken.

79': Kansje voor ADO nog. Becker geeft een goede voorzet op het hoofd van Danny Bakker, maar de ADO-middenvelder kopt net naast.

73': GOAL! Het is vanavond de grote Mason Mount-show. Hij maakt zijn derde goal met een goede vrije trap.

69': Weer twee grote kansen voor ADO. Eeerst is het schot van Beugelsdijk, die bal wordt niet goed verwerkt door Houwen. Daarna pakt de keeper wel de rebound van Johnsen goed.
66': Nu weer een enorme kans voor Vitesse op de counter. Mount gaat er snel vandoor en legt de bal op Matavz, maar de spits schiet nu te hoog.
63': Vitesse is het helemaal kwijt, dat wel. Nu weer een kans voor Becker, maar die schiet van dichtbij over.
61': Wissel bij Vitesse. Van Bergen komt voor Roy Beerens.
55': Weer een prima kans voor ADO, maar nu is het een schot van Immers dat wordt gekeerd door Jeroen Houwen.
53': Meteen na de goal komt Faye voor Büttner.

52': GOAL! El Kayati schiet de bal goed binnen. ADO maakt er 1-4 van.

51': PENALTY! Miazga legt Kanon neer en de scheidsrechter legt de bal op de stip. Is dit het begin van een comeback van ADO?

50': Becker is al twee keer aan de aandacht van de Vitesse-verdedigers ontsnapt, maar twee keer weet Jeroen Houwen goed in te grijpen.

46': We zijn weer begonnen.

45': Rust!

45': GOAL! Nu lijkt het toch wel beslist in Den Haag. Bryan Linssen kopt een hoekschop tegen de touwen en dan is het 0-4. Dat gaat Vitesse zaterdag in de thuiswedstrijd natuurlijk niet meer weggeven.

41': Een vrije trap van El Khayati gaat net over het doel van Houwen.

37': GOAL! Het gaat wel heel hard nu. En weer is het Mason Mount die scoort. De Engelsman haalt van een metertje of twintig uit en ziet de bal in de hoek verdwijnen.

35': GOAL! En dan straft Vitesse het nu af! Een fantastische bal van Linssen komt bij Mount terecht, die geheel vrijstaand de bal in de verre hoek neerlegt. Een comfortabele voorsprong voor Vitesse.

33': Nu een enorme kans voor ADO. Een voorzet van Meijers komt op het hoofd van Johnsen, maar keeper Houwen let goed op en keert de kopbal.
31': Je hebt het er net over en nu is hij meteen gevaarlijk. Een goede counter, ingeleid door Serero, wordt bijna tot doelpunt verwerkt door Mount. Maar de Engelsman schiet op de paal.
28': Mason Mount is ook in vorm bij Vitesse, maar hij heeft de bal nog niet veel gehad.
22': Tim Matavz is weer op tijd in vorm bij Vitesse. De aanvaller scoort er de laatste weken weer flink op los. Onder meer tegen Sparta, AZ, FC Twente, Willem II en nu dus tegen ADO.
18': Twee grote kansen voor ADO via Immers, maar Jeroen Houwen ligt goed in de weg. Hoewel Immers de bal nog bij Falkenburg krijgt, gaat dat niet meer door. De bal zou over de achterlijn zijn geweest.

15': GOAL! Vitesse komt op voorsprong in Den Haag. Het is Roy Beerens die een perfecte voorzet geeft op het hoofd van Matavz, de Sloveen kopt prima binnen.

6': Guram Kashia voorkomt een doelpunt. Hij blokkeert een kans van Johnsen.
2': Vitesse begint aanvallend aan het duel en krijgt meteen een hoekschop.
18.30 uur: We zijn begonnen!
18.25 uur: De spelers komen het veld op!
18.15 uur: Over een kwartiertje begint de wedstrijd hier in Den Haag.
18.10 uur: De spelers van Vitesse zijn nog druk bezig met de warming-up. 
18.00 uur: Zondag stond hij nog in de basis tegen Willem II, nu mag Van der Werff weer plaatsnemen op de bank. Dat komt doordat aanvoerder Guram Kashia weer aan de aftrap verschijnt.
17.50 uur: De eerste supporters van Vitesse melden zich in het uitvak in Den Haag. Er zijn er zo'n 200 meegereisd vanavond.
17.45 uur: De spelers van Vitesse inspecteren het veld.
17.40 uur: Aan het ontbreken van spelers kan het in ieder geval niet liggen bij de Arnhemse ploeg vandaag. Interim-trainer Edward Sturing kan werken met een volledig fitte groep. Zelfs Roy Beerens en Thulani Serero zitten na hun blesures weer bij de groep. 
Beerens (links), Serero 3e van links. Foto: Wil Kuijpers
17.35 uur: Het is niet alleen sportief belangrijk dat Vitesse de play-offs wint, maar ook financieel. Er staan weer miljoenen te wachten als Vitesse de groepsfase van de Europa League weet te bereiken.
17.30 uur: Vitesse speelde uiteraard al twee keer eerder tegen ADO dit seizoen. Twee keer ging het moeizaam tegen de Hagenaars. Thuis werd pas in de slotfase gewonnen door goals van Miazga en Linssen. Uit werd het maar liefst 1-0 voor ADO, dat was tijdens een hele koude avond op 8 februari. 
Foto: Wil Kuijpers
17.25 uur: De opstelling van Vitesse is zoals verwacht. Beerens keert terug in de basiself.
Houwen, Karavaev, Kashia, Miazga, Büttner; Mount, Serero, Foor, Beerens, Matavz, Linssen.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl