Nieuws

Burgemeester sluit woning en oude brandweerkazerne na drugsvondst

De wietplantage aan de Rijnstraat
Burgemeester Staatsen van de gemeente Geldermalsen heeft een woning voor drie maanden laten sluiten. In het pand heeft de politie grote hoeveelheden soft- en harddrugs gevonden. © Wijkagent Django/Instagram
GELDERMALSEN - Burgemeester Staatsen van de gemeente Geldermalsen heeft een woning voor drie maanden laten sluiten. In het pand heeft de politie grote hoeveelheden soft- en harddrugs gevonden.
Onlangs werd in de oude brandweerkazerne aan de Rijnstraat in Geldermalsen een zeer grote hennepkwekerij gevonden. Staatsen heeft besloten om ook dit pand voor drie maanden op slot te doen. De gemeente had de brandweerkazerne verhuurd aan een derde partij.
Om de openbare orde en veiligheid te beschermen kan een burgemeester volgens artikel 13b van de Opiumwet woningen of panden sluiten. Volgens de gemeente Geldermalsen kan een drugspand een aanzuigende werking hebben van criminele activiteiten. 

Signaal

De maatregel is ook bedoeld om een signaal af te geven. 'Het aanwezig hebben van grote handelshoeveelheden soft- en harddrugs wordt in de gemeente Geldermalsen niet getolereerd.'
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl