Nieuws

Onrust bij FC Lienden: Hans van de Haar terug, Jan Veldhuizen stapt op

Het blijft onrustig bij FC Lienden. Hans van de Haar maakt de rest van het seizoen deel uit van de technische staf van de club uit de tweede divisie. Dat was voor Jan Veldhuizen reden om op te stappen. © Omroep Gelderland (archief
LIENDEN - Het blijft onrustig bij FC Lienden. Hans van de Haar maakt de rest van het seizoen deel uit van de technische staf van de club uit de tweede divisie. Dat was voor Jan Veldhuizen reden om op te stappen.
Na het plotselinge opstappen van trainer/coach Hans Kraay jr. was assistent-trainer Veldhuizen doorgeschoven als eindverantwoordelijke. Dat heeft twee wedstrijden geduurd. Van het vrijwel zeker gedegradeerde De Dijk werd met 4-2 verloren en nummer twee Kozakken Boys was met 5-0 te sterk voor Lienden.

Uitlatingen Veldhuizen

De Stichting Voetbalondersteuning FC Lienden zegt dat ze besloot Van de Haar aan de technische staf toe te voegen na uitlatingen van Veldhuizen. Voor de camera van FC Lienden TV zei hij zaterdag na de nederlaag tegen Kozakken Boys dat hij geen aanknopingspunten meer zag. FC Lienden staat op de vijftiende plaats en moet vrezen voor degradatie.
De 43-jarige Van de Haar, die van 2013 tot 2016 coach was van FC Lienden, vormt nu samen met Michiel op 't Hoog de technische staf. In de zomer van 2016 verkaste hij naar Spakenburg, waar hij in januari 2017 werd ontslagen. Van de Haar staat onder contract bij FC Utrecht, waar hij spitsentrainer en daarna assistent was. 

'Uitsluitend ruimte voor gemotiveerde personen'

Gezien de situatie waarin het team verkeert, moet volgens Nico Wagenvoort van de Stichting Voetbalondersteuning FC Lienden alles wijken om het tij te keren. Volgens Wagenvoort is er nu alleen ruimte voor gemotiveerde personen. Dit geldt zowel voor de staf en de begeleiding als voor de spelers. 'Het belang van de club FC Lienden gaat boven alles', zegt Wagenvoort.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl