Nieuws

Kleuters kiezen nieuw gemeentelogo West Betuwe

De fusie tussen de gemeenten Geldermalsen, Lingewaal en Neerijnen krijgt steeds meer vorm. Sinds dinsdag kunnen alle inwoners van de nieuwe gemeente West Betuwe stemmen voor een nieuw gemeentelogo. De kleuters van basisschool de Wegwijzer in Heukelum mochten als eerste kiezen. © Omroep Gelderland
HEUKELUM - De fusie tussen de gemeenten Geldermalsen, Lingewaal en Neerijnen krijgt steeds meer vorm. Sinds dinsdag kunnen alle inwoners van de nieuwe gemeente West Betuwe stemmen voor een nieuw gemeentelogo. De kleuters van basisschool de Wegwijzer in Heukelum mochten als eerste kiezen.
'De jeugd vormt de toekomst van West Betuwe', zegt kwartiermaker Mirjam Kersbergen. Kinderen vanaf 4 jaar mogen dan ook al stemmen op hun favoriete logo. Inwoners kunnen kiezen uit twee logo's.
Kijk hier naar de reportage (de tekst loopt door onder de video):
Kleuters kiezen nieuw gemeentelogo West Betuwe

Kleurrijk woordmerk

Het eerste logo is een zogenaamd kleurrijk woordmerk. In het woord West zijn grafische verwijzingen aangebracht naar de kersen, appels en peren die typisch zijn voor de regio. Het woord Betuwe is blauw gekleurd en is een verwijzing naar de Linge en de Waal.
Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Bloem

Het tweede logo heeft de vorm van een bloem, waarmee wordt verwezen naar de bloesem. Bloesem voor vruchtbaarheid, wat volgens de ontwerpers kenmerkend is voor de economie in de regio. De drie-eenheid van de samenwerkende gemeenten komt terug in de drie dubbele bladen. Wie goed kijkt, kan naast een rood hart ook een groene W van West en een blauwe B van Betuwe ontdekken. 
Tekst gaat verder onder de afbeelding.
Alle inwoners van de gemeenten Geldermalsen, Neerijnen en Lingewaal van 4 jaar en ouder mogen de komende twee weken stemmen. Dat kan digitaal via een stemformulier.
In de huis-aan-huisbladen verschijnt een stembiljet en er kan gestemd worden bij de recepties van de gemeentehuizen. Behalve een nieuw gemeentelogo wordt er ook gewerkt aan een gemeentewapen voor West Betuwe. Vanaf 1 januari 2019 is de fusie een feit. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!