Onderzoek naar sauna Nederasselt bijna afgerond

NEDERASSELT - De politie is bijna klaar met het onderzoek naar de sauna in Nederasselt waar camera's in diverse ruimtes hingen.

In maart bleek dat op pornosites beelden waren verschenen van bezoekers van Sauna & Beauty Oase. In eerste instantie ging het om beelden van handbalsters die zich aan het omkleden waren. Later doken meer filmpjes uit de sauna in Nederasselt op.

Een woordvoerster van de politie zegt desgevraagd dat het onderzoek zich in de afrondende fase bevindt. De recherche heeft de zaak van meerdere kanten belicht, zegt ze. Er is onderzoek gedaan naar het heimelijk filmen, hoe de beelden op internet zijn terechtgekomen en wie een rol had bij dit alles.

De politie meldde in maart dat een man uit Drachten ervan wordt verdacht dat hij de beelden van naakte handbalsters heeft geüpload. Bij hem zijn diverse digitale gegevensdragers in beslag genomen.

Onderzoek Autoriteit Persoonsgegevens

Nadat duidelijk was geworden dat er in de Nederasseltse sauna camera's hingen, begon de Autoriteit Persoonsgegevens met een groot onderzoek naar cameratoezicht in sauna's. Inspecteurs van de privacywaakhond bezoeken diverse sauna's.

Een woordvoerster van de Autoriteit Persoonsgegevens wil niet kwijt hoe het met het onderzoek staat. 'Wij geven geen informatie over lopende onderzoeken. Zodra het onderzoek is afgerond, zullen wij de uitkomsten publiceren.'

Zie ook:

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Heumen Politie
Deel dit artikel: