Vanaf 17.00 uur rijden eerste treinen weer na grote brand Twello

TWELLO - Tussen Apeldoorn en Deventer rijden volgens de NS vanaf ongeveer 17.00/17.30 uur weer treinen. Ter hoogte van Twello lag asbest op het spoor. Dat is vannacht vrijgekomen bij een grote brand in het dorp.

'Het asbest heeft zich beperkt tot de omgeving van het pand, maar een deel is ook op het spoor terechtgekomen', zegt Frank Schipholt van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland. Tijdens de stremming worden bussen ingezet.

Aanvankelijk leek het spoor al om 10.00 uur weer begaanbaar te zijn, maar dat werd telkens uitgesteld. Rond 16.30 was het spoor weer schoon, meldt ProRail. 'Tijdens de opruimwerkzaamheden werd duidelijk dat het spoor erger vervuild was dan we aanvankelijk dachten. Ook bleek het vervuilde gebied groter', legt Aldert Baas van ProRail uit.

Asbest moet worden opgeruimd

De schadelijke stof moet eerst worden weggehaald voordat het treinverkeer kan worden hervat. 'Dat is de reden waarom we het treinverkeer, in samenspraak met ProRail, hebben stilgelegd.' 

Nieke Hoitink sprak op Radio Gelderland met Frank Schipholt van de Veiligheidsregio:

'Aanliggend pand behouden'

Bekend is dat interieurwinkel Colors@home, een productiehal van ijsproducent Talamini en buitensportwinkel Hemker en Bekking zijn getroffen door de brand. 'We hebben een aanliggend pand gelukkig kunnen behouden', zegt Schipholt.

Zie ook: Zeer grote brand verwoest bedrijfspand in Twello

 

 

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl

Meer over dit onderwerp:
Trein Gemeente Voorst Twello Brand Politie
Deel dit artikel: