Nieuws

Judy Baauw knap tweede, geen podium voor Smulders en Kimmann

Laura Smulders uit Horssen heeft zondag tijdens de tweede BMX Supercross-finale op Papendal haar winst van zaterdag niet kunnen prolongeren. Ze werd vierde. Judy Baauw uit Zoelmond haalde het podium wel door tweede te worden. © Pxhere
ARNHEM - Laura Smulders uit Horssen heeft zondag tijdens de tweede BMX Supercross-finale op Papendal haar winst van zaterdag niet kunnen prolongeren. Ze werd vierde. Judy Baauw uit Zoelmond haalde het podium wel door tweede te worden.
Er was een fotofinish nodig om vast te stellen dat Smulders in haar finale vierde was geworden. De Australische Saya Sakakibara bleek op de foto haar voorwiel net iets eerder over de streep te hebben geduwd dan de 24-jarige Horssense.
Baauw (ook 24) uit Zoelmond werd tweede in de finale van zondag en deed dat achter de Amerikaanse wereldkampioene Alise Willoughby.
Net als Smulders miste ook Niek Kimmann uit Arnhem op de tweede finaledag het podium. Hij werd gehinderd door een valpartij van landgenoot Joris Harmsen. Sylvain André uit Frankrijk ging er met de dagwinst vandoor.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl