Nieuws

Tennis: Koolhof naar finale Estoril

Wesley Koolhof.
Tennisser Wesley Koolhof uit Duiven heeft zaterdag voor de derde keer dit jaar de dubbelfinale gehaald op een ATP-toernooi. De 29-jarige Koolhof won met zijn Nieuw-Zeelandse dubbelpartner Artem Sitak in de halve finale in het Portugese Estoril met 7-5, 6-3 van de Fransman Jonathan Eysseric en de Brit Joe Salisbury. © Archief Omroep Gelderland
DUIVEN - Tennisser Wesley Koolhof uit Duiven heeft zaterdag voor de derde keer dit jaar de dubbelfinale gehaald op een ATP-toernooi. De 29-jarige Koolhof won met zijn Nieuw-Zeelandse dubbelpartner Artem Sitak in de halve finale in het Portugese Estoril met 7-5, 6-3 van de Fransman Jonathan Eysseric en de Brit Joe Salisbury.
Koolhof en Sitak haalden eerder dit seizoen al de finale in New York en São Paulo, maar steeds stapten ze als verliezers van de baan. De Nederlander en Nieuw-Zeelander schreven tussendoor wel de challenger in Alicante op hun naam.
De dubbelspecialist heeft drie ATP-titels op zak, allemaal behaald met Matwé Middelkoop aan zijn zijde. Ze wonnen in 2016 in Kitzbühel en Sofia, vorig jaar pakten ze de titel in Sydney.
Sindsdien verloren Koolhof en Sitak vier finales op het hoogste niveau.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl