Nieuws

Podiumbouwer Lochem heeft werk genoeg, nu het personeel nog

LOCHEM - Het is hard werken voor podiumbouwers in de komende maanden, want het evenementen- en festivalseizoen is begonnen. Er is alleen één probleem: goed personeel vinden. Eén van de grootste podiumbouwbedrijven van ons land zit in Lochem en kan erover meepraten.
Stageco bouwt podia voor feesten op Koningsdag en Bevrijdingsdag, maar werkt ook voor festivals als Pinkpop en Best Kept Secret. In Gelderland wordt de komende tijd gebouwd voor de EO-Jongerendag, concerten in het Goffertpark, Down the Rabbit Hole, Emporium en Dreamfields.
'De economie trekt aan en dus is er overal meer werk. Het is daardoor moeilijker om seizoenswerkers én vast personeel te werven', constateert directeur Eddie Slotboom. Bovendien zoekt zijn bedrijf naar arbeiders in en rond Lochem, in de Achterhoek. Niet de beste plek om personeel te werven, beaamt hij. 
En dus zit Slotboom in de drukste periode van het jaar straks wellicht met de handen in het haar, omdat zijn diensten gewild zijn, maar de mensen er niet zijn om het werk op te knappen. 'De markt is de laatste jaren echt geëxplodeerd in festivalland. Het is complexer geworden en dat vraagt een andere manier van denken en van arbeid. Het is lastig om goede eigen mensen te vinden, die we in dienst kunnen houden. Een paar jaar geleden kwamen de open sollicitaties nog binnen.'
Willem Westermann werkt voor de brancheorganisatie Vereniging van Evenementenmakers. Hij bevestigt het probleem waar bedrijven als Stageco mee kampen. Maar de festivalbezoeker mag daar geen last van krijgen. 'Ondanks de schaarste lukt het net de afgelopen jaren. We zijn heel erg van The Show Must Go On. In de aanwas van vers personeel is het wel krap.'
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl