Nieuws

'Man liet stiefkind aanvallen door herdershonden'

Niet de bewuste hond.
Een 44-jarige man uit Elst wordt vervolgd voor kindermishandeling omdat hij zijn stiefkind liet aanvallen door zijn herdershonden. Volgens justitie zou hij drie jaar geleden schreeuwend achter het toen 11-jarige jongetje zijn aangerend, waarop de honden het jochie aanvielen. De stiefvader zou vervolgens hebben toegekeken hoe de honden hun tanden in het jongetje zetten. Hij stond vandaag voor de rechter. © Pixabay
ARNHEM - Een 44-jarige man uit Elst wordt vervolgd voor kindermishandeling omdat hij zijn stiefkind liet aanvallen door zijn herdershonden. Volgens justitie zou hij drie jaar geleden schreeuwend achter het toen 11-jarige jongetje zijn aangerend, waarop de honden het jochie aanvielen. De stiefvader zou vervolgens hebben toegekeken hoe de honden hun tanden in het jongetje zetten. Hij stond vandaag voor de rechter.
Ook wordt de man verdacht van het jarenlange mishandelen van zijn partner. Het OM denkt dat hij haar sloeg, schopte en haar keel dichtkneep. Zo hard, dat de vrouw bewusteloos zou zijn geraakt. 
De man ontkent de gebeurtenissen. 'Ik heb een keer een tikkie op zijn hoofd gegeven, dat was een beetje te hard. Dat met die honden is ook helemaal niet gebeurd.'  Ook schold hij het Openbaar Ministerie uit.  'Jarenlange mishandeling, maar niemand heeft wat gezien. Kom op hè, denk eens na. Beetje intelligenter graag', riep de man terwijl hij werd afgevoerd tijdens een schorsing.

Geslagen en getrapt

Volgens justitie heeft de Elstenaar ook jarenlang zijn twee stiefkinderen mishandeld en uitgescholden. Hij zou ze regelmatig op hun kamer hebben opgesloten. Andere keren zou hij ze hebben geslagen en getrapt omdat ze zonder zijn toestemming van hun kamer gingen.
De rechtszaak is voorlopig aangehouden tot 6 juni. De man blijft voorlopig vastzitten, dat oordeelde de rechter tijdens de zitting.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl