Nieuws

Vermoorde Nathalie (21) is mogelijk ook verkracht

BUREN - De 46-jarige man uit Tiel die wordt verdacht van moord of doodslag op Nathalie wordt er ook van verdacht haar verkracht te hebben voordat hij haar appartement in Buren tijdens oud en nieuw in brand stak. De man was dinsdag niet bij de pro-formazitting bij de rechtbank in Arnhem aanwezig. In verklaringen die hij bij de politie heeft afgegeven, zegt hij dat hij Nathalie geslagen heeft met een fles tijdens een ruzie. Volgens hem was ze echter nog in leven toen hij het pand verliet.
Het Openbaar Ministerie bestrijdt zijn verhaal. In de vroege ochtend van 1 januari brak er brand uit in het appartement van Nathalie aan de Concorde in Buren. In de woning werd haar lichaam gevonden.

Fitnessstang

De verdachte verklaarde dat hij de vrouw met een wodkafles op haar hoofd heeft geslagen. Volgens het Openbaar Ministerie was het met een hard voorwerp, waarschijnlijk met een fitnessstang die uit de woning is verdwenen. De Tielenaar wordt er dus ook van verdacht dat hij de woning in brand heeft gestoken om zijn misdrijven te verdoezelen.

Slachtoffer misdrijf

De 21-jarige vrouw woonde in een appartement dat gehuurd wordt door een GGZ-instelling. Uit het onderzoek van de politie bleek dat Nathalie het slachtoffer is geworden van een misdrijf. Op 16 januari werd de man uit Tiel aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij haar dood. 
Dinsdag was het een pro-formazitting omdat het dossier van de zaak nog niet compleet is. Dat zal in juni zover zijn. Op zijn vroegst in september volgt dan de inhoudelijke behandeling van de zaak.
Zie ook: 
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl