Grote partij cocaïne in kip: vijf jaar cel

ZUTPHEN - Een 41-jarige man uit Bennekom verdwijnt vijf jaar achter tralies. De rechtbank in Zutphen legde de straf dinsdag op omdat de man vorig jaar betrokken was bij de uitvoer van een grote partij cocaïne. Die was verstopt in een pallet met bevroren kippenpoten.

De man was van plan om in opdracht van een criminele organisatie een partij drugs van 65 kilo naar Engeland te verschepen. Daarbij was ook een vleeshandelaar betrokken. De cocaïne zou tussen het bevroren kippenvlees op transport gaan en per vrachtwagen en boot de Noordzee oversteken.

Drie miljoen euro

De 41-jarige Bennekommer zou een forse beloning krijgen voor het transport van de partij drugs, die een straatwaarde had van dik 3 miljoen euro. Zijn plan viel echter in het water toen een oplettende medewerker van het vrieshuis de drugs aantrof tussen het bevroren vlees en de politie inschakelde.  

Recidive

Nadat de politie de man arresteerde, bekende hij zijn aandeel in de zaak. De rechtbank neemt het de man nu kwalijk dat hij zijn actie voorbereidde tijdens of na zijn proeftijd na een eerdere veroordeling. De Bennekommer kwam al eerder in aanraking met justitie en zat eerder vast voor een drugsdelict. 

Zie ook: Vijf jaar cel geëist voor handel in cocaïne

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Zutphen Zutphen Drugs Justitie
Deel dit artikel: