Nieuws

Hotel Haarhuis viert met honderdjarigen ivoren jubileum

Hotel Haarhuis in Arnhem.
Hotel Haarhuis in Arnhem viert vandaag zijn honderdjarig bestaan. Om het ivoren jubileum extra luister bij te zetten ging het personeel op zoek naar honderdjarigen om samen het feest mee te vieren: ze vonden er achttien. © Wikimedia Commons/Michielverbeek
ARNHEM - Hotel Haarhuis in Arnhem viert vandaag zijn honderdjarig bestaan. Om het ivoren jubileum extra luister bij te zetten ging het personeel op zoek naar honderdjarigen om samen het feest mee te vieren: ze vonden er achttien.
Op 1 mei 1918 opende Anthonius Haarhuis in Arnhem een lunchroom, waar hij later enkele hotelkamers aan toevoegde. Een eeuw later viert het hotel, gelegen pal tegenover het centraal station, op feestelijke wijze zijn geboortedag.

Nieuw logo

Speciaal voor het eeuwfeest liet Hotel Haarhuis een nieuw logo ontwikkelen, met het opschrift '100 jaar' erin. 'We hebben het manshoog laten uitvergroten en op het dak geplaatst. Het is gisteren met een speciale lichtshow onthuld, dat was een heel mooi moment', zegt eigenaar Arjen de Vries opgetogen.
Op Radio Gelderland sprak Hans van den Hoorn met De Vries:

High tea

Het blijft niet bij slechts een nieuw logo. Hotel Haarhuis ging op zoek naar 'leeftijdsgenoten' en legde contact met diverse verzorgingstehuizen, om te kijken welke honderdjarigen het leuk zouden vinden het feestje mee te vieren. 
'We zijn er een tijd mee bezig geweest', vertelt De Vries. 'We hebben achttien honderdjarigen gevonden, die hebben we benaderd en uitgenodigd voor een high tea. Vijf van hen bleken nog mobiel genoeg om naar ons toe te komen; die halen we op met de taxi', aldus De Vries.
De andere honderdjarigen worden verrast met een taart van Hotel Haarhuis. 
 
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl