Nieuws

Beroep aangetekend tegen vrijspraak gewelddadige ontvoering zakenman

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat in hoger beroep tegen de vrijspraak van drie mannen voor hun rol bij de ontvoering en gijzeling van een zakenman uit Doornspijk in december 2016. De rechtbank in Zutphen sprak twee verdachten uit Tilburg en één uit Breda twee weken geleden vrij wegens gebrek aan bewijs voor betrokkenheid bij de gijzeling. Tegen het drietal waren celstraffen tot zes jaar geëist. © Omroep Gelderland
DOORNSPIJK - Het Openbaar Ministerie (OM) gaat in hoger beroep tegen de vrijspraak van drie mannen voor hun rol bij de ontvoering en gijzeling van een zakenman uit Doornspijk in december 2016. De rechtbank in Zutphen sprak twee verdachten uit Tilburg en één uit Breda twee weken geleden vrij wegens gebrek aan bewijs voor betrokkenheid bij de gijzeling. Tegen het drietal waren celstraffen tot zes jaar geëist.
De ontvoering kreeg veel aandacht omdat werd gefilmd hoe het 53-jarige slachtoffer in Nunspeet was klemgereden en door gemaskerde mannen uit zijn Mercedes werd gehaald. De man werd uren vastgehouden, vastgebonden en mishandeld.
Heftige beelden van de ontvoering (tekst gaat verder onder de video):
De politie arresteerde in totaal zeven verdachten uit het Rotterdamse en Brabantse woonwagenmilieu. De rechtbank veroordeelde geen enkele verdachte voor de gijzeling. Een 61-jarige Rotterdammer en een 51-jarige Bredanaar kregen wel straf voor een poging tot afpersing van het slachtoffer. Ze kregen celstraffen van twee en 2,5 jaar.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl