Staking openbaar vervoer gaat tweede dag in

ARNHEM - De staking in het streekvervoer gaat vandaag de tweede dag in. Chauffeurs en treinpersoneel staken voor een betere cao. Begin januari was er al een akkoord, maar dat is door de leden van de FNV weggestemd. Het personeel in het streekvervoer wil hardere afspraken over onder meer de werkdruk.

Volgens de werkgevers was de animo om te staken op de eerste dag een stuk minder dan bij de landelijke staking van begin januari. Ook hebben veel werknemers in het streekvervoer voor de stakingsdagen vakantie opgenomen, zegt werkgeversonderhandelaar Fred Kagie.

Door de staking rijden er vrijwel geen treinen en bussen van de regionale vervoerders. Breng Flex, de vervoerservice op bestelling, kampt deze dinsdagochtend met extreme drukte. Daardoor kunnen boekingen alleen via de Breng Flex app worden aangenomen.

Dag van de Arbeid

Vandaag zijn de stakers uitgenodigd om naar de viering van de Dag van de Arbeid op het Malieveld in Den Haag. Daarvoor krijgen ze gratis trein- en toegangskaartjes. Volgende week staan er ook nog acties gepland.

In Arnhem hebben zo'n 140 medewerkers zich ingeschreven voor de tweedaagse staking. Verslaggever Vera Eisink sprak daar met buschauffeurs en Arthur Bot van CNV.

Luister het interview met Bot terug:

Arthur Bot van CNV. Foto: Omroep Gelderland

Voor de buschauffeurs is de maat vol:

Zie ook: Onduidelijkheid troef: rijdt mijn bus nou wel of niet?

 

 

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl

Meer over dit onderwerp:
Gelderland Openbaar vervoer
Deel dit artikel: