'Clubliefde kent geen divisie'; Achterhoeker blijft Twente trouw

BORCULO - Achterhoekse voetbalsupporters zijn niet allemaal aanhanger van De Graafschap. Een grote groep steunt FC Twente. En die supporters likken de wonden, want na 34 jaar is Twente gedegradeerd naar de Jupiler League. 'Het was in alle geledingen niet goed genoeg', zegt René Hoekstra vanaf zijn vakantieadres.

Hoekstra uit Borculo zit dezer dagen met zijn gezin op de Canarische Eilanden. De liefde voor de club is groot, maar moeder en kids zijn minstens zo belangrijk voor hem.

Zondag volgde hij de wedstrijd tussen Vitesse en FC Twente (de Arnhemmers wonnen met 5-0) vanaf zijn mobiele telefoon. 'Bij 2-0 wist ik het en was het klaar', klinkt het berustend aan de andere kant van de lijn.

Rob Kleijs belde op Radio Gelderland met Hoekstra:

Geen wedstrijd komend seizoen in De Kuip tegen Feyenoord en thuis tegen Ajax in die gigantische Grolsch Veste waar 30.000 mensen in kunnen. Maar of dat stadion vol zit als FC Oss op bezoek komt of Helmond Sport?

De Borculoër: 'Tja, ons stadion hoort niet in de eerste divisie, het hele plaatje klopt niet. Maar we zullen het ermee moeten doen.'

Maar supporter ben je volgens Hoekstra in goede en in slechte tijden. 'Clubliefde kent geen divisie. Ik ga gewoon mijn seizoenskaart verlengen.'

En het weer op de Canarische Eilanden? 'Goed. Het is hier een graadje of 25.'

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl

Deel dit artikel: