Onduidelijkheid troef: rijdt mijn bus nou wel of niet?

ARNHEM - Onduidelijkheid troef op het station in Arnhem maandag: er wordt gestaakt, maar welke bus rijdt wel en welke niet? Diverse reizigers kunnen er geen touw aan vastknopen.

De regionale vervoerders Keolis (Syntus), Arriva en Connexxion (Breng) melden dat er door een staking nauwelijks bussen en treinen rijden. Nauwelijks. Een deel rijdt dus wel.

Zo laat Connexxion weten dat er onder meer in Arnhem, Nijmegen en Westervoort diverse bussen wel de weg op gaan. Het gaat onder meer om bussen naar ziekenhuizen. De trein tussen Ede-Wageningen en Amersfoort (de Valleilijn) rijdt ook, maar dat is door geplande werkzaamheden wel beperkt. Ook de Breng-trein Arnhem-Doetinchem rijdt. En de NS-treinen rijden ook gewoon. NS-personeel valt onder een andere cao.

Keolis meldt dat er 's morgens geen bussen zijn uitgereden. 'Wij adviseren alternatief vervoer te zoeken.' 

Op het station in Arnhem was er 's morgens onder reizigers veel onduidelijkheid, merkte verslaggever Jan Sommerdijk (de tekst loopt door onder de video en de audio):

'Hoge werkdruk'

Vakbonden FNV en CNV willen harde afspraken over het verminderen van de werkdruk. Volgens de bond weigeren de werkgevers dat. Ook passagiers zouden last hebben van de hoge werkdruk door de krappe rijtijden. Ze zouden hierdoor regelmatig hun aansluiting missen.

CNV-onderhandelaar Hanane Chikhi legt uit waarom er wordt gestaakt:

De werkgevers vinden niet dat de onderhandelingen zijn vastgelopen en stapten afgelopen week vergeefs naar de rechter om de staking tegen te houden.

Ook dinsdag wordt er gestaakt. Hier vind je een actueel overzicht.

Zie ook: Geen treinen en bussen, want staking gaat door

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl

Meer over dit onderwerp:
Bus Trein Vervoer Openbaar vervoer
Deel dit artikel: