Nieuws

Toeschouwers staan rijen dik bij plaatsen tunneldek Barneveld

Honderden mensen hebben zaterdagavond een kijkje genomen bij het plaatsen van het tunneldek van de Harselaartunnel in Barneveld. De toeschouwers stonden volgens de gemeente vier rijen dik te kijken vanaf het dak van het transferium. © gemeente Barneveld
BARNEVELD - Honderden mensen hebben zaterdagavond een kijkje genomen bij het plaatsen van het tunneldek van de Harselaartunnel in Barneveld. De toeschouwers stonden volgens de gemeente vier rijen dik te kijken vanaf het dak van het transferium.
Het tunneldek is de bovenkant van de tunnel waar de trein overheen rijdt. De afgelopen tijd is het gevaarte van anderhalf miljoen kilo opgebouwd bij het transferium bij station Barneveld Noord.
Zaterdagavond werd het tunneldek over een afstand van 170 meter verplaatst, centimeter voor centimeter. De gemeente Barneveld had voor koffie en thee gezorgd. 
Dit weekend wordt de spoorrails op het tunneldek gelegd. Daarna zijn er nog andere werkzaamheden op het traject Apeldoorn-Amersfoort. Als alles goed gaat, rijden vanaf maandagochtend 7 mei de eerste treinen over het nieuwe tunneldek bij Barneveld.
Foto: gemeente Barneveld
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl