Nieuws

Directeur basisschool drukte ruim 60.000 euro achterover

De inmiddels ex-directeur van basisschool De Boomhut in Arnhem, die in januari werd geschorst op verdenking van fraude, heeft ruim 60.000 euro achterovergedrukt. Dat laat voorzitter Manon Ketz van het College van Bestuur van de onderwijskoepel DeBasisFluvius weten in een brief aan de ouders en verzorgers van de leerlingen. © basisschool De Boomhut
ARNHEM - De inmiddels ex-directeur van basisschool De Boomhut in Arnhem, die in januari werd geschorst op verdenking van fraude, heeft ruim 60.000 euro achterovergedrukt. Dat laat voorzitter Manon Ketz van het College van Bestuur van de onderwijskoepel DeBasisFluvius weten in een brief aan de ouders en verzorgers van de leerlingen.
Uit onderzoek blijkt dat er onrechtmatig gebruik is gemaakt van de TSO-rekening (tussenschoolse opvang) én van de schoolrekening voor privé-uitgaven, is te lezen in de brief. 
DeBasisFluvius, het bestuur waaronder De Boomhut valt, gaat er alles aan doen om het bedrag terug te vorderen. Ook draait de voormalig directeur op voor de kosten van het onderzoek.

Fouten in bedrijfsvoering

Volgens Ketz is ook vast komen te staan dat er fouten zijn gemaakt in de bedrijfsvoering, doordat 'middelen van de TSO-rekening zijn ingezet voor doeleinden op school, zoals speeltoestellen op het schoolplein'. Formeel valt de tussenschoolse opvang onder aansturing en verantwoordelijkheid van ouders.
De school heeft inmiddels afscheid genomen van de frauderende directeur. Volgens Ketz loopt er ook nog een strafrechtelijk onderzoek naar de man. De bestuursvoorzitter benadrukt dat er geen financiële gevolgen zijn voor de school. Ook het onderwijs voor de leerlingen heeft niet te lijden onder de fraude.
Zie ook: 
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl