Nieuws

Eerste films in nieuwe Focus Filmtheater

Het nieuwe Focus Filmtheater in Arnhem vertoont zaterdag de eerste films voor betalende bezoekers. De bioscoop op het Audrey Hepburnplein vervangt het oude filmhuis op de Korenmarkt in Arnhem, dat een nieuwe bestemming krijgt. © Focus Filmtheater
ARNHEM - Het nieuwe Focus Filmtheater in Arnhem vertoont zaterdag de eerste films voor betalende bezoekers. De bioscoop op het Audrey Hepburnplein vervangt het oude filmhuis op de Korenmarkt in Arnhem, dat een nieuwe bestemming krijgt.
De eerste film in Focus Filmtheater is de animatiefilm Isle of Dogs, die om 16 uur begint. Afgelopen dinsdag beleefde het filmtheater al drie succesvolle proefvoorstellingen. De nieuwbouw telt vijf zalen en een flink grotere horecavoorziening dan het oude filmhuis. Het filmtheater mikt op 5.000 voorstellingen en 100.000 bezoekers per jaar.

Oude filmhuis te klein

Het oude onderkomen midden op de Korenmarkt was volgens de directie te klein geworden. Ook hadden bezoekers last van het uitgaansrumoer op de Korenmarkt. 
De kosten voor de nieuwbouw van Focus Filmtheater bedragen 11,4 miljoen euro. Er gingen stemmen op om het filmtheater te verhuizen naar de leegstaande Rembrandt bioscoop aan het Velperplein. Volgens de gemeente Arnhem zou die keuze zeker 16,5 miljoen euro kosten. Met name de verbouwing van Rembrandt zou veel geld kosten.   
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl