Nieuws

Meer discussie in Drutense gemeenteraad

© RN7
DRUTEN - Het nieuwe college van B&W in Druten wordt hoogstwaarschijnlijk gevormd door de partijen Kernachtig Druten en de Samenwerkende Dorpslijsten (SD). Dat maakte formateur Gerard Worm, fractievoorzitter van Kernachtig Druten, donderdagavond bekend in de gemeenteraad.
De komende tijd gaan de partijen werken aan een coalitieprogramma en het invullen van de wethoudersposten. De kans dat de aanstaande coalitiepartners er alsnog niet uitkomen, is bijzonder klein.
De beoogde coalitie heeft 12 van de 17 raadszetels. De oppositie wordt dan gevormd door Sociaal Maas en Waal (2 zetels), CDA (1) en Welzijn Druten (2).

Raadsagenda

Het is de bedoeling dat aan het coalitieprogramma een zogeheten raadsagenda wordt toegevoegd. Op de raadsagenda komen twee belangrijke onderwerpen te staan: Wonen/Bouwen in de komende vier jaar, en de aanpak van de openbare ruimte.
Over deze onderwerpen worden vooraf geen nauwgezette afspraken gemaakt, zodat hierover volop kan worden gediscussieerd in de gemeenteraad.

Oppositie meer inbreng

In het verleden werden alle zaken vastgelegd in het coalitieprogramma, waardoor er nog maar weinig open discussie was. Nu heeft de oppositie veel meer inbreng en ontstaat er in de raad een levendige uitwisseling van standpunten.