Nieuws

Drie wethouders in Heumen zijn al aan de slag, de vierde moet wachten

Het nieuwe college, met Re
De gemeente Heumen heeft donderdagavond drie van de vier wethouders geïnstalleerd. Nummer vier is René Waas, die nog niet mag beginnen omdat hij nog geen Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) heeft. © gemeente Heumen
MALDEN - De gemeente Heumen heeft donderdagavond drie van de vier wethouders geïnstalleerd. Nummer vier is René Waas, die nog niet mag beginnen omdat hij nog geen Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) heeft.
Zo'n verklaring is verplicht en moet worden verstrekt door het Ministerie van Justitie en Veiligheid, maar dat heeft niet op tijd de papieren opgestuurd.
Op verzoek van de VVD-fractievoorzitter is de benoeming daarom uitgesteld tot de eerstvolgende raadsvergadering van 31 mei.

Afscheid

De drie wethouders die het werk van Waas de komende weken opvangen zijn Frank Eetgerink (D66), Leo Bosland (GroenLinks) en Maarten Schoenaker (CDA). Hun partijen hebben afgelopen tijd een coalitieakkoord opgesteld met de titel 'Samen sterk en duurzaam'. 
Donderdagavond werd ook afscheid genomen van de wethouders Henk van den Berg, Ellen de Swart en Eric Laurant, die achtereenvolgens 16, 8 en 4 jaar in het college zaten.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl