Nieuws

Financiering onderwijsachterstanden flink op de schop

De verdeling van geld voor de ondersteuning van kinderen met een achterstand gaat op de schop. Kleinere gemeenten krijgen er geld bij, een aantal grote steden moet flink inleveren. Dat blijkt uit berichtgeving van de NOS. © ANP
BUREN - De verdeling van geld voor de ondersteuning van kinderen met een achterstand gaat op de schop. Kleinere gemeenten krijgen er geld bij, een aantal grote steden moet flink inleveren. Dat blijkt uit berichtgeving van de NOS.
De minister van Onderwijs, Arie Slob, heeft een in een brief aan de Tweede Kamer in kaart gebracht wat de nieuwe verdelingen worden. Veel gemeenten krijgen meer geld. Zo gaan Buren (van 0 naar 366.000 euro) en Duiven (van 0 naar 276.000 euro) er flink op vooruit.
Arnhem krijgt er in totaal zo'n 400.000 euro bij, Nijmegen bijna 500.000 euro, Ede moet 200.000 inleveren en Doetinchem krijgt er meer dan een miljoen euro bij.
Volgens het ministerie moet de nieuwe verdeling ervoor zorgen dat het minder gaat meetellen waar een kind woont. Slob wil alle kinderen de kans geven om 'gaven en talenten' tot bloei te laten komen. Landelijk moeten steden als Amsterdam en Utrecht flink inleveren. 
Klik hier voor alle bedragen.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl