Nieuws

Geen treinen en bussen, want staking gaat door

De aangekondigde staking in het streekvervoer van volgende week maandag en dinsdag mag doorgaan. Dat heeft de rechter donderdag besloten. Daardoor rijden er op die dagen geen regionale treinen en geen bussen. © Omroep Gelderland
ARNHEM - De aangekondigde staking in het streekvervoer van volgende week maandag en dinsdag mag doorgaan. Dat heeft de rechter donderdag besloten. Daardoor rijden er op die dagen geen regionale treinen en geen bussen.
Werkgeversvereniging Vereniging Werkgevers Openbaar Vervoer (VWOV) stapte naar de rechter om de staking op 30 april en 1 mei te stoppen. De staking is aangekondigd omdat de vakbonden (FNV en CNV) stellen dat de onderhandelingen over de cao zijn vastgelopen.  VWOV is het daar niet mee eens en vindt dat de onderhandelingen nog bezig zijn. 
Het conflict gaat over de werkdruk, leden van FNV willen keiharde afspraken over het verminderen van de werkdruk. Volgens de bond weigeren de werkgevers dat. Ook passagiers zouden last hebben van de hoge werkdruk door de krappe rijtijden. Zo zouden ze regelmatig hun aansluiting missen. 
Door de staking rijden er geen regionale treinen en bussen op 30 april en 1 mei.

Zie ook:

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl