Uniek kijkje op rioolwaterzuivering Ede

EDE - Op dinsdag 8 mei geeft Waterschap Vallei en Veluwe twee rondleidingen op de rioolwaterzuivering aan de Dwarsweg in Ede. Daar wordt afvalwater gezuiverd, zodat het weer de natuur in kan. Ook is te zien hoe energie wordt opgewerkt en grondstoffen uit het water worden gehaald. De rondleidingen starten om 10.00 en 13.00 uur. Opgeven is verplicht.

Op de rioolwaterzuivering in Ede wordt al het afvalwater van de gemeenten Bunschoten, Barneveld en Ede gezuiverd en schoon geloosd op de Krakerswijk. Het zuiveringsproces levert ook biogas op, waarmee elektriciteit wordt opgewekt. Tijdens de rondleiding krijgen bezoekers een uniek inkijkje in het gehele proces.

Week van ons water

Aanmelden kan tot 6 mei, meer informatie staat op: www.vallei-veluwe.nl/weekvanonswater. Op deze site staan meer boeiende activiteiten voor jong en oud, zoals de openstelling van stoomgemaal Arkemheen in Nijkerk en historisch gemaal Eemnes. Ook staan er suggesties voor mooie wandelingen en fietstochten langs het water. Tijdens de Week van Ons Water (5 t/m 13 mei) wordt landelijk aandacht gevraagd voor het belang en gebruik van water in en om het huis. Zie voor activiteiten in de rest van Nederland www.weekvanonswater.nl.

Meer over dit onderwerp:
Omroep Ede Ede
Deel dit artikel: