Nieuws

Poging doodslag met kapot glas: vier jaar cel

Een 32-jarige man uit Arnhem is donderdag veroordeeld tot vier jaar cel voor poging tot doodslag. Hij stak een 24-jarige man uit Elst met een kapot glas in zijn nek. © Rechtspraak.nl
ARNHEM - Een 32-jarige man uit Arnhem is donderdag veroordeeld tot vier jaar cel voor poging tot doodslag. Hij stak een 24-jarige man uit Elst met een kapot glas in zijn nek.
De dader kreeg op 22 oktober 2017 met iemand anders ruzie in een Arnhemse uitgaansgelegenheid. Het slachtoffer wilde tussenbeide komen en kreeg uit het niets met kracht een glas in zijn nek geslagen. Hij liep ernstige verwondingen in zijn hals op. De Arnhemmer ging ervandoor, maar kon even later worden aangehouden in een horecazaak aan de Steenstraat in Arnhem.
Volgens de rechtbank was het letsel potentieel dodelijk. Adequaat ingrijpen van een omstander, een snel transport naar het ziekenhuis en een succesvolle spoedoperatie - die enkele uren duurde - hebben het leven van het slachtoffer gered.

Arnhemmer ontkent

De Arnhemmer ontkende tijdens de zitting dat hij de dader is. Hij verklaarde dat de agenten die zijn verklaringen opnamen, kennelijk in staat zijn te liegen. De rechtbank verwierp de complottheorie van de man. Hij moet een kleine 10.000 euro schadevergoeding betalen aan het slachtoffer.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl