Nieuws

College Nijmegen staat vast; drie wethouders GroenLinks

GroenLinks-wethouder Harriët Tiemens
GroenLinks, D66 en SP vormen de coalitie in Nijmegen. De partijen sloten een akkoord waarin de energietransitie, zorg voor inwoners, economie en werk en aantrekkelijke stad de belangrijkste thema’s zijn. Nijmegen is naar eigen zeggen de eerste van de tien grote steden in het land waar een akkoord is gesloten. © William Moore
NIJMEGEN - GroenLinks, D66 en SP vormen de coalitie in Nijmegen. De partijen sloten een akkoord waarin de energietransitie, zorg voor inwoners, economie en werk en aantrekkelijke stad de belangrijkste thema’s zijn. Nijmegen is naar eigen zeggen de eerste van de tien grote steden in het land waar een akkoord is gesloten.
Het college werd donderdag gepresenteerd. Harriët Tiemens (GroenLinks), Noël Vergunst (GroenLinks), Bert Frings (GroenLinks), Grete Visser (D66), Monique Esselbrugge (D66), Renske Helmer-Englebert (SP) en Bert Velthuis (SP) zijn de wethouders.
College Nijmegen staat vast; drie wethouders GroenLinks
De coalitiepartijen kwamen als grootste partijen uit de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart. GroenLinks was de grote winnaar met elf zetels. D66 haalde zes zetels en de SP vijf. 
Het vorige college bestond uit SP, GroenLinks, De Nijmeegse Fractie en de Verenigde Senioren Partij. Tiemens, Frings, Helmer-Englebert en Velthuis keren terug als wethouder. Er is één wethouder meer dan in de vorige periode. Dat is overigens maar tot 1 november 2020. Dan draagt Bert Frings zijn taken over aan zijn collega's. Twee wethouder werken parttime.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!