'Succesvolle buslijn Aalten-Bocholt moet blijven'

AALTEN - Reizigersorganisatie ROCOV Gelderland is niet te spreken over het opheffen van de busverbinding tussen Aalten en het Duitse Bocholt. De buslijn stopt per 1 mei na een proeftijd van vijf maanden.

De proef was bedoeld om te kijken of er voldoende animo is voor openbaar vervoer tussen beide plaatsen. Dat bleek er te zijn: in december maakten 2000 mensen gebruik van de dienst en dat is boven verwachting. Toch stopt de buslijn, omdat de proeftijd voorbij is.

Voorzitter Ben Mouw van ROCOV Gelderland is daar helemaal niet blij mee:  'Wij vinden dat gezien het succes van de lijn, die boven verwachting is, dat de lijn moet blijven bestaan. De initiatiefnemers hadden al eerder moeten kijken naar voortzetting van de lijn en niet pas aan het einde van de proef concluderen dat er nog een aantal hindernissen moet worden genomen. We betreuren het zeer dat de lijn nu weer opgeheven wordt en vinden dat niet kunnen.'

Vooruitzicht dat bus terugkomt

Volgens woordvoerder Peter Droste van de provincie Gelderland mag de proef niet zomaar worden verlengd. 'Het heeft niets met financiën te maken dat de proef nu wordt stopgezet, maar met de Duitse wet- en regelgevig. Daarnaast, als er een permanente verbinding komt, moet het worden aanbesteed. We vinden allemaal dat de proef heel geslaagd is. De Duitsers hebben dan ook toegezegd te gaan aanbesteden, maar dat proces kan een jaar duren', legt hij uit.

Het is wel handig dat we nu weten dat er belangstelling voor deze lijn is, zegt Droste. 'Natuurlijk is het zuur dat reizigers er nu even weer afscheid van moeten nemen, maar wel met het vooruitzicht dat de verbinding weer terugkomt.'

Maandag rijdt de bus voorlopig voor het laatst.

Zie ook: 

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Aalten Aalten
Deel dit artikel: