Rapper Sjors, Mental Theo, of kunst kijken in de Koningsnacht?

ARNHEM - Voor velen begint het Oranjefeest natuurlijk op Koningsdag, maar de diehards zullen Koningsnacht niet overslaan. Maar waar kun je in de provincie nou het beste terecht voor een goed feestje? Wij hebben een overzichtje gemaakt.

Apeldoorn

In Apeldoorn is er echt voor iedereen wat te feesten deze donderdagavond. Voor de echte dansers, maar ook voor de kunstkijkers. Het grootste feest is misschien wel te vinden bij dj Mental Theo, hij staat op het Stationsplein. Houd je niet zo van dj's, dan kun je bijvoorbeeld livemuziek gaan luisteren op het Leienplein.

Tekst gaat verder onder video.

Wil je nou helemaal niks met de muziek te maken hebben? Dan kun je je om 20.30 uur melden op het Raadhuisplein voor een rondleiding langs alle kunst in de stad. Een avondje echt cultureel doen dus. 

Arnhem

In Arnhem kun je natuurlijk terecht bij het jaarlijks terugkerende Beat the Bridge, of het festival 8Bahn. Maar wil je nou echt een avondje los gaan op foute muziek, dan moet je op de Trans zijn. Daar zullen Rapper Sjors en de Vengaboys acte de presence geven. 


Foto: Wikimedia Commons

Liever niet zo fout, maar wel een bekende zangeres zien? Dan kun je 's avonds terecht op de Korenmarkt. Voormalig winnares van The Voice of Holland, Leona Philippo, zal Arnhem in beweging proberen te krijgen.

Doetinchem

In Doetinchem is het feest wat meer gecentreerd. Maar daardoor zal het niet minder gezellig worden, denkt de organisatie. Op de Grutstraat en de Walstraat is vanaf 21.00 uur van alles te beleven. Het feest zal tot 00.00 uur buiten worden gevierd, daarna kan iedereen tot 04.00 uur terecht bij Sequioia.

Ede

In Ede houden ze het ook wat rustiger dan in Apeldoorn en Arnhem, maar het feest zal zich afspelen in de verschillende kroegen in Ede. Zo zal DJ Gerdo van 22.00 uur tot 03.00 uur iedereen in de benen proberen te krijgen door zijn muziek. En ook bij Astrant zal Koningsnacht worden gevierd. Alvast een klein voorproefje...

Nijmegen

In Nijmegen kun je maar liefst op drie plekken losgaan vanavond. Op het Faberplein, Koningsplein en in de Molenstraat zullen de danspassen wel goed van pas komen. DJ's als Jani en $HIRAK zijn de sfeermakers in de Waalstad. 

Tiel

En in Tiel kunnen liefhebbers van R&B, House en Electro vanavond genieten van de muziek. Op het Plein in Tiel is van 20.00 tot 01.00 uur een groot feest gaande. 

Zie ook: Hoera de koning is jarig! En hier kun je het feestje meevieren

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl

Meer over dit onderwerp:
Cultuur
Deel dit artikel: