Nieuws

Hbo-opleiding in Tiels ziekenhuis

Ziekenhuis Rivierenland biedt met de hulp van docenten van de Hogeschool Ede vanaf september een hbo-opleiding verpleegkunde aan. © Omroep Gelderland
TIEL - Ziekenhuis Rivierenland biedt met de hulp van docenten van de Hogeschool Ede vanaf september een hbo-opleiding verpleegkunde aan.
De studenten die normaal gesproken in Tiel stage lopen en in Ede lessen volgen, kunnen dit vanaf dan in het ziekenhuis doen. Een groot deel van de lessen wordt dan in Tiel gegeven.
Een woordvoerder van het ziekenhuis vertelt dat de behoefte aan hbo-opgeleide verpleegkundigen steeds groter wordt, omdat veel zorg steeds complexer wordt. Ziekenhuis Rivierenland hoopt dat veel studenten door dit aanbod ook in de regio blijven en daar ook blijven werken. Studenten die geslaagd zijn, hebben ook gegarandeerd werk in het Tielse ziekenhuis.
Ook andere zorginstellingen in de regio doen mee met de nieuwe opleiding. Ook hun hbo-studenten kunnen in Tiel les krijgen. Er moeten vanaf september wel minimaal 25 mensen meedoen om de opleiding te kunnen laten starten.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl