Nieuws

Met deze bespaartips geniet u nog meer van Koningsdag

Bezoekers tijdens de vrijmarkt.
27 april is het weer Koningsdag en met deze tips, over onder andere het weer, verkeer en hoe u geld kan besparen, komt u nog beter de dag door. © ANP / Archief
27 april is het weer Koningsdag en met deze tips, over onder andere het weer, verkeer en hoe u geld kan besparen, komt u nog beter de dag door.
Niemand heeft namelijk zin om langer op het station te wachten dan nodig is, laat staan om nat te regenen op de kleedjesmarkt. 

Met de trein of met de bus?

De NS rijdt met een speciale Oranjedienstregeling met langere en soms extra treinen. De treinen kunnen vertrekken van andere sporen op andere tijden en hebben misschien een kortere eindbestemming. Hierdoor is er een kans dat u extra moet overstappen. Arriva zet extra treinen in tussen Doetinchem en Arnhem en tussen Tiel en Arnhem. Ook rijden er extra nachttreinen naar Doetinchem, Winterswijk en Tiel. 
De NS neemt ook andere maatregelen. Zo geldt er een algeheel alcoholverbod in de trein van donderdagavond 26 april 19.00 uur tot zaterdagochtend 28 april 7.00 uur. Studenten die met hun OV-kaart normaal vrij reizen, reizen nu met een korting van 40 procent.
Met een Oranjeretour, geldig bij zowel de NS als Arriva, kan er op Koningsdag met 20 procent korting met de trein worden gereisd. 
De tekst gaat verder onder de foto.
Bezoekers tijdens de vrijmarkt.
27 april is het weer Koningsdag en met deze tips, over onder andere het weer, verkeer en hoe u geld kan besparen, komt u nog beter de dag door. © ANP / Archief

Weer

En wat wordt het weer op Koningsdag? De dag begint koud, maar de temperatuur loopt op naar zo'n 14 à 15 graden. Op de Veluwe en in het Rivierengebied is er kans op een enkele regenbui. Een paraplu is daarom geen overbodige luxe. 
Luister hier naar Moniek Wulms van MeteoGroup: 

Kleedjesmarkt

De kleedjesmarkt is dé plek waar u leuke spulletjes op de kop kan tikken. Uit onderzoek van ING blijkt dat 68 procent een bezoekje gaat brengen of dat overweegt. De gemiddelde bezoeker zal hier ongeveer 33 euro gaan uitgeven. 
Astrid Ritskes gaat al jaren naar kleedjesmarkten en heeft een paar handige tips om nog beter spullen te verkopen:
  • een goede presentatie helpt heel erg in de netheid van je kleedje.
  • als het te rommelig is, dan zijn mensen eerder geneigd om door te lopen.
  • kleine spullen kun je beter presenteren op een tafeltje, want dan kunnen mensen dat beter zien.
  • als u niet weet wat de oorsprong van een aantal spullen zijn, controleer het dan even op een logo of bedrijfsnaam. Zoek deze op via internet om zo een gerichte prijs van een product te krijgen. 
Daarnaast heeft Ritskes ook nog een aantal tips om af te dingen. Ze gaf ze in een speciale uitzending van Uit met Esther. Deze is hieronder te bekijken.
De tekst gaat verder onder de video. 
Met deze bespaartips geniet u nog meer van Koningsdag

De vlag uit!

Om fouten met de Nederlandse vlag te voorkomen hier nog even een aantal tips. Op Koningsdag mag de vlag uit. Volgens het vlagprotocol van de overheid mag dit op deze dag - en op verjaardagen van leden van het Koninklijk Huis - met een oranje wimpel. De vlaginstructie schrijft voor dat dit mag tussen zonsopkomst en zonsondergang. Dat is in 2018 tussen 06.16 en 20.53 uur. Als de kleuren van de vlag duidelijk zichtbaar blijven, dan mag deze wat langer blijven hangen. Een gehesen vlag mag nooit de grond raken of het verkeer hinderen.
De tekst gaat verder onder de foto.
Oude stadhuis van Harderwijk met Koningsdag.
27 april is het weer Koningsdag en met deze tips, over onder andere het weer, verkeer en hoe u geld kan besparen, komt u nog beter de dag door. © Marvin Hop - Omroep Gelderland / Archief

Evenementen

Er zijn veel evenementen rondom Koningsdag. Esther geeft nogmaals een aantal spectaculaire en uitdagende tips waar u leuk het feestje kunt meevieren. Deze tips kunt u hier bekijken. 

Zie ook: