Nieuws

Nieuwe privacywet is hele toer voor sportclubs

BENEDEN-LEEUWEN - Er is grote belangstelling voor de informatieavonden voor sportclubs in de gemeente West Maas en Waal. Eind mei moeten alle sportclubs in Nederland voldoen aan de nieuwe privacyregels, maar dat is voor organisaties met veel vrijwilligers een flinke klus.
Voorzitter Joost Rövekamp van volleybalclub Isala '77 uit Beneden-Leeuwen is blij met de extra voorlichting. Hij weet wat er moet gebeuren, maar nam ook deel aan een van de informatieavonden.
Hij weet dat hij nu in de toekomst duidelijk van tevoren moet vragen of bijvoorbeeld een foto van een speler op de website mag. Ook zijn er strengere regels voor het bewaren en delen van telefoonnummers. Op de laatste informatieavond woensdagavond hoorden de sportclubs ook dat ze er verantwoordelijk voor zijn dat de server van hun website op Europees grondgebied moet staan.

Bestuurders aansprakelijk

Wethouder Bert van Swam vindt het belangrijk dat sportclubs goed geïnformeerd worden en heeft daarom een tweetal avonden belegd. De wethouder merkte dat veel sportclubs zelfs niet op de hoogte waren dat er nieuwe wetgeving aankomt.
En dat terwijl bestuurders ook aansprakelijk zijn wanneer er iets misgaat. De nieuwe Algemene verordening gegevensbescherming gaat 25 mei in.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl