Lingewaardse coalitie: 'Kom mee praten over akkoord!'

BEMMEL - De beoogde coalitie in Lingewaard wil graag met inwoners, instanties en de gemeenteraad in gesprek. Op 2 mei is er een bijeenkomst voor raadsleden, verenigingen, instanties en inwoners. Van hen willen de coalitiepartijen te weten komen wat er leeft rondom verschillende thema’s.

Deze week hebben vertegenwoordigers van de betrokken partijen Lokaal Belang Lingewaard, CDA, Lingewaard.NU en VVD met elkaar afgesproken om te starten met de formatiegesprekken. De vier partijen hebben de Helga Witjes, wethouder (VVD) tijdens de afgelopen bestuursperiode, aangesteld als formateur. Zij start deze week met haar werkzaamheden.

Stabiele coalitie

De afgelopen week heeft Witjes als pre-formateur verkennende gesprekken gevoerd met Lokaal Belang Lingewaard, CDA en Lingewaard.NU. Uit die gesprekken is naar voren gekomen dat met deze combinatie van partijen een stabiele coalitie kan worden gevormd. Daarmee is de pre-formatiefase afgerond.

Bijeenkomst voor gemeenteraad, instanties en inwoners

De beoogde coalitie wil de informatie die zij volgende week woensdag op de bijeenkomst ontvangt, gebruiken bij de verdere formatiegesprekken en het maken van een coalitieprogramma. De bijeenkomst wordt gehouden op woensdag 2 mei om 19.30 uur in de Valom.

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Lingewaard Bemmel Gelderland Stemt
Deel dit artikel: