Oud-speler Go Ahead Eagles voor rechter om drugs

ZUTPHEN - 'Ik wist niets van een drugslab in onze schuur', zegt een uit Voorst komende oud-speler van Go Ahead Eagles. Vandaag moest hij samen met drie andere verdachten voor het eerst voor de rechter in Zutphen verschijnen om een drugslab. Een van hen komt uit Twello. Alle vier verdachten blijven de komende maanden vastzitten, meldt RTV Oost. De oud-voetballer liep al eerder tegen de lamp.

Begin januari werd er door de politie in een schuur aan de Gravenstraat in Voorst een drugslab gevonden, waar amfetamine werd gemaakt. De 50-jarige oud-profvoetballer was eigenaar van de schuur. Drie andere verdachten, uit Deventer en Twello, worden ervan verdacht in de schuur amfetamine, oftewel speed, gemaakt te hebben. 

Twee keer eerder veroordeeld

Wat in het nadeel van de oud-Eagles-speler werkt is dat hij twee keer eerder veroordeeld is voor productie van drugs in zijn schuur. Toen ging het om wiet. De schuur is verzegeld door de politie, die samen met het Nederlands Forensisch Instituut nog steeds bezig is het onderzoek af te ronden.

Zo wordt er nog dna-onderzoek gedaan. Ook wordt nog bekeken hoeveel financieel voordeel er behaald is met de speedproductie. Volgens justitie moet dat onderzoek begin juli klaar zijn. Dan staat ook de volgende rechtszitting gepland.

Verslaggever Tom Meerbeek van RTV Oost over de zaak, de tekst gaat verder onder de video.

Naast de oud-profvoetballer moesten deze dinsdag twee Deventenaren en een man uit Twello zich verantwoorden. Twee van hen zijn bij een politie-inval op de boerderij aan de Gravenstraat hardhandig aangepakt. Beiden werden gebeten door een politiehond. 

Vrouw van Twellonaar in verwachting

De verdachte uit Twello (41) is, zo meldt RTV Oost, op camerabeelden gezien, al rijdend van- en naar het drugslab aan de Gravenstraat in Voorst. Hij wilde, net als de andere drie, zijn eindproces in vrijheid afwachten, mede omdat zijn vrouw in verwachting is. 'Als ik vast zou zitten in zo'n situatie, zou ik het behang van de muur vreten', zegt zijn advocaat Vlug. Maar de rechter oordeelde dat hij, net als de andere verdachten, vast blijft zitten.

De oud-Eaglesspeler, tevens eigenaar van de boerderij, wilde ook graag naar huis in afwachting van zijn eindproces omdat zijn vrouw ernstig ziek is en de boel moeilijk draaiend kan houden in haar eentje. Maar ook in dat geval gaf de rechter geen krimp.

De zaak gaat in juli verder. Mogelijk is eind september het eindproces.

Zie ook: Professioneel drugslab in boerenschuur; 4 aanhoudingen

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Zutphen Zutphen Justitie
Deel dit artikel: