Nieuws

Nog een Nachtwacht in Garderen, nu van hout

De gemoederen zijn nog lang niet gesust tussen de 't Veluws Zandsculpturenfestijn en de gemeente Barneveld. Eigenaar Adri van Ee laat nu een Nachtwacht maken van hout. © Omroep Gelderland
GARDEREN - De gemoederen zijn nog lang niet gesust tussen de 't Veluws Zandsculpturenfestijn en de gemeente Barneveld. Eigenaar Adri van Ee laat nu een Nachtwacht maken van hout.
Dinsdagochtend werd begonnen met het zagen van de bomen. 'We hebben woodcarvers laten komen om dit te maken, en als de Nachtwacht klaar is dan geven we hem aan de gemeente en die mag er dan een leuk plekje voor zoeken', zegt Van Ee. 
Kijk hier naar de reportage (de tekst loopt door onder de video):
Nog een Nachtwacht in Garderen, nu van hout
Ook Sander Boom uit Vaassen werkt mee aan het kunstwerk. Boom is al diverse keren Nederlands kampioen geweest en wil maar al te graag meedoen. 'We gaan een echte 3D-schilderij maken van de Nachtwacht,' zegt Boom. Daarbij krijgt hij hulp van carvers uit de hele wereld. 'We hebben jongens uit Nederland, Ecuador en Rusland. Een aantal wist gisteren nog niet wat De Nachtwacht was.' 
Verslaggever Annemieke Schakelaar was in de Beeldentuin in Garderen, waar de sculptuur staat: 

Langer in de clinch

Van Ee ligt al langere tijd met de gemeente Barneveld in de clinch vanwege een zandsculptuur van De Nachtwacht. De gemeente had het zandsculpturenfestijn in Garderen een dwangsom opgelegd van 20.000 euro als het niet voor 23 april de sculptuur zou afbreken. 
Deze zandsculptuur staat op grond met een agrarische bestemming en dat mag niet van de gemeente. Dwangsom of niet, Van Ee weigert de zandsculptuur af te breken. Dinsdag staat de sculptuur er nog steeds.

Zie ook:

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl